Toeristisch Informatie Punt Zelhem feestelijk geopend

Op dinsdag 20 mei werd het Toeristisch Informatie Punt Zelhem in de Smidsstraat feestelijk geopend. Op deze locatie, kortweg “TIP” genaamd, kunnen toeristen en inwoners van Zelhem hun informatie verkrijgen over wat het groene hart van de Achterhoek voor liefhebbers te bieden heeft. Van  mogelijkheden om te wandelen, fietsen en toeren, het opsnuiven van  natuur en cultuur, avonturen beleven  tot  lekker eten in onze mooie regio.

Na de recente  sluiting van het VVV agentschap voorziet het TIP nu  in een nog steeds bestaande behoefte. Dat bleek al direct na  de openingshandeling drie enthousiaste Duitse dames in wielrenners-outfit binnenkwamen om informatie te halen en prompt in op de foto gingen met Caroline Wesselink, de spil van het TIP.  En deze oosterburen waren op de openingsdag zeker niet de enigen die  hun licht  kwamen opsteken.

Het TIP is een initiatief van het Toeristisch Platform Zelhem, dat toeristisch ondernemers – en andere belangstellenden – wil verenigen om  Zelhem  op de toeristische kaart te zetten en te houden.  Door de enthousiaste medewerking van vele ondernemers kon het “TIP” snel van de grond komen.  Plek en materialen werden ter beschikking gesteld om dit alles mogelijk te maken. Mede door de medewerking van  Tapperij en Eterij De Smoks,Eetcafé De Groes, Dutch PC Solutions, Hebbink  PC,  Reclamestudio Zelhem, Koninklijke VIV Buisman, familie Somsen, gastenverblijf Eenink, Bungalowpark Het Zonnetje, Blokker, Bloemenboetiek Helleborus en Bakkerij Scholten kon de plek en opening gerealiseerd worden. Maar ook  anderen die met materialen kwamen aandragen en daarnaast  de vrijwilligers die vaak een flink deel  van hun vrije tijd belangeloos ter beschikking stelden, leverden een belangrijke bijdrage.

Het TIP is te vinden naast het pand van Dutch PC en tegenover Blokker. Dorpsgenoten die nieuwsgierig zijn of informatie willen, worden uitgenodigd binnen te lopen. Ook als u vrijwilliger wilt worden, bent u van harte welkom. Er worden nog gastheren- en vrouwen gezocht.  Het TIP is open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur, met uitzondering van  vrijdag.  In verband met de markt zijn de openingstijden op de vrijdag verschoven naar 13.00 tot 17.00 uur.  Nadere informatie vindt u op de website: www.tipzelhem.nl, prachtig  gemaakt  door Websitejebouwen.nl i.s.m. Mathijs Hebbink uit Halle.

 

(Deze tekst is gepubliceerd in Contact, editie Bronckhorst Zuid, van 27 mei 2014, in de rubriek “Focus op Zelhem”).

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *