Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 03/07/2022
14:30 - 17:00

Locatie
Museum Smedekinck

Categorieën Geen Categorieën


 Het Voorjaarsconcert, dat Die Slingetaler in 2019 bij Museum Smedekinck gaven, was een groot succes. Daarom is het gezelligheidsorkest uit het Winterswijkse Kotten door het museum gevraagd dit jaar het Midzomerconcert te verzorgen. Het concert vindt plaats op zondag 3 juli aanstaande. Het begint om 14.30 uur en duurt tot circa 17.00 uur. De Schure van het museum, waar het optreden plaatsvindt, is vanaf 14.00 uur geopend. 

Die Slingetaler staan voor “Musik und gute Laune” oftewel “muziek en een goed humeur”. Het orkest werd opgericht in 2007 en bestaat uit zes geroutineerde muzikanten en twee dito zangeressen. De bandleden bespelen samen een groot aantal instrumenten, zoals o.a. accordeon, saxofoon, trompet, klarinet, gitaar, basgitaar, keyboard en slagwerk. Het repertoire is zeer gevarieerd. Het bestaat voor het grootste deel uit Duitse, Oostenrijkse en Sloveense muziek, zoals o.a. Alpenländische Volksmusik, in een speciaal jasje gegoten Oberkrainer muziek, Duitse volksmuziek en schlagers. Maar ook Engelstalige “golden oldies”, Nederlandse nummers en zelfs dialectnummers worden ten gehore gebracht.

Die Slingetaler treden drie keer 40 minuten op. Tussen de optredens zijn er pauzes, waarin koffie, thee en diverse andere drankjes genuttigd kunnen worden. Ook worden er wafels gebakken.

De entree is 7,50 euro.

 

Museum Smedekinck

Pluimersdijk 5

7021 HW Zelhem

www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck