Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 31/07/2022
11:00 - 16:30

Locatie
Museum Smedekinck

Categorieën Geen Categorieën


Folkloristisch Zomerfeest bij Museum Smedekinck in Zelhem
Het is zomer, de rogge bij Museum Smedekinck is rijp, tijd dus voor een feest, het eerste Folkloristisch Zomerfeest. Het vindt plaats op zondag 31 juli a.s. van 11.00 – 16.30 uur.
Het zoals vroeger oogsten van de rogge en het demonstreren van de gebruiken die daarbij hoorden, is een belangrijk onderdeel van het Folkloristisch Zomerfeest. Het rogge maaien vindt plaats tussen 11.00 en 12.30 uur. Er wordt gemaaid met de zicht, aflegger, zelfbinder en – om het verschil tussen “vroeger en nu” te laten zien – de combine. Na het eerste optreden van folkloristische dansgroep Wi’j Eren ’t Olde, op het erf van het museum, begint om 13.00 uur het dorsen.
In De Schure zijn ’s middags optredens van harmonicagroep De Trekkebuuls. Deze zorgt ook voor de muziek tijdens het stoelendansen voor alle leeftijden. Harmonicaspeler Martin Krijgsman amuseert het publiek de hele dag door op zowel het land als het erf.

Op het erf van het museum en in De Schure worden vanaf 11.00 uur een groot aantal (oude) ambachten en hobby’s gedemonstreerd. Ook zijn er diverse organisaties aanwezig, zoals o.a. de V.P.K.V. uit Varsseveld, die met een kleindierenshow komt. In de kruidentuin kunnen bezoekers o.a. zelf kruidenazijn maken. Voor de kinderen zijn er oud- Hollandse spellen, een tweetal ezels om een ritje op te maken en een groot aantal andere activiteiten. Ook kunnen ze zich laten schminken en zich verkleden als “Ot en Sien”.
Er zijn diverse drankjes en hapjes – zoals wafels, hamburgers en boerenijs – verkrijgbaar. Voor de kinderen is er gratis ranja.

De entree is 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar (onder begeleiding) hebben gratis toegang.
Museum Smedekinck
Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem
www.museumsmedekinck.nl
www.facebook.com/museumsmedekinck