orgel lambertikerk
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 09/08/2019
15:00 - 15:45

Locatie
Lambertikerk

Categorieën


Orgelconcerten in de Lambertikerk te Zelhem.
Het is inmiddels een goede traditie, dat gedurende de zomermaanden een serie concerten wordt gehouden in de Lambertikerk. In de periode van 19 juli tot en met 23 augustus kunt u genieten van 6 concerten waarin het prachtige Van Leeuwenorgel centraal staat. Het Van Leeuwenorgel is een groot instrument, dat zich leent voor vele muziekstijlen. Dat komt ook tot uiting in de veelzijdige programmering dit jaar.
De concerten vinden plaats op vrijdag in juli en augustus, telkens van 15.00 uur tot 15.45 uur. De toegang is gratis. Na afloop kan een vrije gift worden gedaan, waarvan de professionele musici worden betaald. Wat over is , komt ten goede aan de orgels in de Lambertikerk. U bent van harte welkom!
De concerten vinden plaats op onderstaande data:
09 augustus 2019 Willem Vonk
16 augustus 2019 Wim Ruessink
23 augustus 2019 Piet Cnossen

09 augustus 2019 Willem Vonk
Willem Vonk studeerde piano bij Rinus Groot en orgel bij Bernard Bartelink. Meteen na zijn orgelstudie volgde een lange reeks van optredens die hem langs belangrijke orgels van Europa
voerden, zoals het orgel van de kathedrale basiliek St. Bavo. Ook trad Willem Vonk op in de zomerserie orgelconcerten georganiseerd op het wereldberoemde Gablerorgel te Weingarten
(Duitsland).
Als pianist begeleidde hij de afgelopen decennia vele zangers en instrumentalisten met een zeer uiteenlopend repertoire.
Willem Vonk is sinds 1991 organist en koordirigent van de Nicolaaskerk te Baarn nadat hij dezelfde functie had uitgeoefend in Amsterdam (Duif en Krijtberg) en Haarlem .
Naast Willem Vonk zullen ook een aantal leden van de Schola Cantorum ST.Nicolai van de Nicolaaskerk te Baarn hun medewerking verlenen aan dit concert.
Programma
François Couperin.
1688-1733.                       Uit de Messe pour les
convents:.        Kyrie, bestaande uit de volgende delen:
a Plein jeu
b Fugue sur la Trompette
c Récit de Chromhorne
d Trio a 2 dessus de Chromhorne et la basse deTierce.
e Dialogue

Carl Philipp Emanuel Bach.
1714-1788
Sonate in F majeur.
Delen:. Allegro
Largo
Allegretto
Nicolas de Grigny
1672-1703
Veni Creator
Delen:

5
a Veni Creator, en taille à 5
b Fugue à 5
c Duo
d Récit de Chromhorne
e Dialogue sur les Grands Jeux.