SAMSUNG CAMERA PICTURES
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 30/09/2018
0:00

Locatie
Museum Smedekinck

Categorieën


Oldtimerdag met oldtimertractorenrit bij museum Smedekinck.
Liefhebbers van oldtimer tractoren, motoren, werktuigen, enzovoort, kunnen zondag 30 september hun hart ophalen tijdens de Oldtimerdag bij Museum Smedekinck. Onderdeel van deze dag is de oldtimertractorenrit door Zelhem en omgeving. De ruim honderd nostalgische voertuigen die aan de tocht deelnemen, vertrekken al ’s morgens om 10.00 uur en keren ’s middags rond 15.00 uur terug bij het museum. De meeste zijn daar dan nog een groot deel van de middag van dichtbij te bewonderen. Er is een prachtige route van ca. 40 km uitgezet.
Het museumterrein is vanaf 13.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Er zijn diverse activiteiten en bezienswaardigheden. Naast de oldtimer tractoren zijn er o.a. oude motoren, stationaire motoren en oude landbouwwerktuigen te zien. Er zijn demonstraties van oude ambachten, hobbyisten en kunstenaars die hun werk laten zien en er worden streekproducten verkocht.
Speciale attractie is ook dit jaar weer een lestractor van AOC Doetinchem, waarmee jong en oud (zelf achter het stuur) onder begeleiding van een instructeur een ritje kunnen maken over het erf van Museum Smedekinck. Deze mogelijkheid is er tot de deelnemers aan de tractorenrit weer terugkeren en de ruimte in beslag nemen.
Het gehele museum is te bezichtigen. In De Stal is een expositie van schilderijen van Gerrie Olthof en houten beelden van Theo Wicherink te zien. De kruidentuin is ook zeker nog een bezoekje waard.
Voor de inwendige mens zijn er diverse lekkernijen en koffie, thee en andere drankjes verkrijgbaar.
De entreeprijs is 4 euro. Kinderen t/m 12 jaar en leden Salehem hebben gratis toegang.