OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 28/08/2018 - 04/11/2018
0:00

Locatie
Museum Smedekinck

Categorieën


Bij Museum Smedekinck is t/m 4 november aanstaande een expositie van schilderijen van Gerrie Olthof (Zelhem) en houten beelden van Theo
Wicherink (Azewijn) te zien.
Al in haar jeugdjaren tekende en fotografeerde Gerrie Olthof (72) graag. Zo ontwikkelde ze op speelse wijze haar creativiteit en maakte ze zich de verschillende technieken zoals aquarel, pastelkrijt en olieverf eigen. Inmiddels gaat haar voorkeur uit naar olieverf. Pastel komt op de tweede plaats. Dit blijkt ook uit haar tentoongestelde werk. Haar olieverftechniek valt onder de methode “traditioneel ambachtelijk schilderen”. Door het volgen van cursussen en zelfstudie heeft ze zich hierin verder verdiept. Schilderen “en plein air” (in de buitenlucht) heeft nu haar interesse.
Een hoogtepunt voor Gerrie was het winnen van de Gelderlander Kunstprijs in 2010. Er waren in dat jaar 185 deelnemers, die in totaal 456 kunstwerken inleverden. Gerrie Olthof won met het werk “Albert Finley in tranen” de eerste prijs. Het schilderij, met een Canadese oorlogsveteraan als onderwerp, is te bezichtigen tijdens de expositie van Gerrie bij Museum Smedekinck.
Theo Wicherink, vormgever in hout, is al zijn hele leven bezig met houtbewerken. Vroeger werkte hij in opdracht, tegenwoordig vanuit vrije expressie. In zijn werk komt zijn liefde voor bomen tot uitdrukking. “Ik laat me door de vorm en structuur van het hout leiden naar een artistiek en harmonieus geheel”, aldus de kunstenaar. “Steeds gebruik proberen te maken van de toevallige vorm die het hout heeft, dat is voor mij de kunst. Mijn werken belichamen een continue stroom aan energie en inspiratie. Een stroom die in gang wordt gezet door de drang om nieuwe ideeën te verkennen en door het zoeken naar perfectie in vormgeving en afwerking.” Theo Wicherink won de Gelderlander Kunstprijs in 2007. In datzelfde jaar, maar ook in 2010 en 2011 won hij de publieksprijs.
Museum Smedekinck Pluimersdijk 5 7021 HW Zelhem
Openingstijden tijdens het zomerseizoen (april t/m oktober):
wekelijks op dinsdag t/m donderdag en elke 1 ste en 3 de zondag van de maand, altijd van
13.30 tot 17.00 uur
Entree: 4 euro Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree