sigrid-verbruggen-another-world
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 21/08/2020 - 01/11/2020
13:30 - 17:00

Locatie
Museum Smedekinck

Categorieën


Expositie  t/m zondag 1 november met schilderijen van Sigrid Verbruggen en beelden van Theo Bolk.

Sigrid Verbruggen (49) studeerde in 1996 af als vormgever aan de kunstacademie in Enschede. Sindsdien geeft ze schilderles aan particulieren, eerst in Ruurlo en Neede en tegenwoordig in haar atelier in Halle. Ze inspireert zowel beginnende als gevorderde kunstenaars. Zelf werkt ze graag met verschillende technieken, maar acryl heeft haar voorkeur. Ze houdt van overvloedig materiaalgebruik. Haar werk kenmerkt zich door geometrische vormen en figuren of patronen, uitgewerkt in helder kleurgebruik. Ontdek de vogels die ze realistisch weergeeft in een surrealistische wereld. Om zichzelf uit te blijven dagen is ze naast schilderen begonnen met meer grafisch werk. Op handgeschept papier ontstaan kleine subtiele beelden die ze zelf bestempelt als landschapjes. Ook hier worden de verschillende technieken niet geschuwd.
Kijk op www.lichtstreken.nl voor meer informatie over Sigrid Verbruggen.

Theo Bolk (83) was de laatste 20 jaar van zijn werkzame leven vertegenwoordiger in de decoratiebranche. Hij begon zijn artistieke carrière pas na zijn pensionering met tekenen en schilderen. Tegenwoordig maakt hij beelden en sculpturen van hout en speksteen. Het liefst bewerkt hij stukken hout die hij ergens heeft gevonden, zoals bijvoorbeeld drijfhout. De keus voor speksteen is een praktische: Theo woont in woonzorgcomplex Meulenvelden in Didam en beoefent zijn hobby op het balkon van zijn appartement; speksteen is relatief zacht en dat betekent minder geluidsoverlast als het wordt bewerkt.
De Didammer is dagelijks met zijn hobby bezig. Meestal thuis, maar op dinsdagmiddag is hij in de regel in Gendringen, als één van de zes leden van houtbewerkingsclub “Het scherpe mes”. Hij staat op beurzen in binnen- en buitenland. Tijdens de expositie bij Museum Smedekinck zijn ca. 20 kunstwerken van hem te zien.

17:00Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem
www.museumsmedekinck.nl, www.facebook.com/museumsmedekinck
Entree: 4,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.
Openingstijden april t/m oktober: dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur.
Openingstijden november t/m maart: elke donderdagmiddag en elke 1 ste zondagmiddag
van de maand van 13.30 tot 17.00 uur.
Groepen vanaf 15 personen kunnen op afspraak ook buiten genoemde openingstijden het
museum bezoeken.