dialectdienst-custom
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/09/2019
10:00 - 11:30

Locatie
Museum Smedekinck

Categorieën


Ook dit jaar heeft de Lambertikerkgemeente in Zelhem in samenwerking met Museum Smedekinck weer een dialectdienst georganiseerd. Deze wordt gehouden op zondag 1 september bij het museum, als het weer het toelaat in de openlucht. De dialectdienst vervangt de reguliere zondagochtenddienst in de Lambertikerk en begint om 10 uur. Iedereen is van harte welkom.
Steeds vaker worden in de regio kerkdiensten in het dialect gehouden. “Veel mensen zien ernaar uit”, weet Gerrit Wesselink. Hij leidt de dialectdienst, evenals in 2016 en 2017.
“Voor mensen, die het dialect van huis uit hebben meegekregen, betekent een kerkdienst in het dialect een bijzondere ervaring. Er worden soms net even andere woorden of uitdrukkingen gebruikt, waardoor hetgeen wordt gezegd of geschreven dichterbij komt. Maar ook voor mensen die het dialect niet beheersen, betekent het bijwonen van een dialectdienst iets bijzonders.”
Muzikale medewerking wordt verleend door enkele harmonicaspelers. De dialectdienst is ook rechtstreeks te beluisteren via Radio Ideaal.
Museum Smedekinck
Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem